Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler 10
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 45

1. Biyotik Terimlerinin Yükselişi: Bibliyometrik Bir İnceleme (1987–2025)

14. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Haziran 2025, ss.44, (Özet Bildiri)

2. Üniversite Öğrencilerinin Yeme Davranışları ve Yeme Bozukluğuna Yatkınlıklarının Değerlendirilmesi

14.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Haziran 2025, ss.49, (Özet Bildiri)

3. Sosyal Jetlag ve Ultra İşlenmiş Besin Tüketimi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

13.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2024, ss.31, (Özet Bildiri)

4. Veganizm (Veganlık): Planlı Davranış Teorisi, Etik Kaygılar ve Diğer Deneyimlerin Rolünün De- ğerlendirilmesi

13.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2024, ss.26, (Özet Bildiri)

5. Tüketicilerin Gıda İsrafını Azaltma Niyetlerinin Değerlendirilmesi

13.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2024, ss.24, (Özet Bildiri)

6. Kadınlarda diyet öz yeterlilik düzeyi ile çocukluk çağı travmalarının ilişkisinin belirlenmesi

13.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2024, ss.22, (Özet Bildiri)

7. Hangi Faktörler Tüketicileri Çevreye Zarar Vermeyen Ürünler Satın Almaya Yönlendiriyor?

13.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2024, ss.21, (Özet Bildiri)

8. Pozitif Yeme Ölçeği Türkçe Güvenirlilik Ve Geçerlilik Çalışması

13.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2024, ss.17, (Özet Bildiri)

9. Vejetaryen Diyetin Faydaları, Engelleri ve Et Tüketiminin Çevresel Etkilerine İlişkin Algılar

13.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2024, ss.34, (Özet Bildiri)

10. Glutensiz Diyete Yönelik Deneyim, Algı ve Bilgi Kaynaklarının Belirlenmesi

13.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2024, ss.28, (Özet Bildiri)

11. Sezgisel Yeme ve Psikososyal Sağlık İlişkisi

13.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2024, ss.29, (Özet Bildiri)

12. GIDA TEKNOLOJİSİ NEOFOBİ ÖLÇEĞİ TÜRKÇE GEÇERLİLİK VE GÜVENİRLİLİK ÇALIŞMASI

12. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Haziran 2023, ss.38-39, (Özet Bildiri)

13. Diyetisyenlerin Gıda Takviyelerine Yönelik Algılanan Bilgi, Tutum, Davranış ve Uygulamalarının Değerlendilrilmesi

12. Ulusal Sağlıkllı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Haziran 2023, ss.41-43, (Özet Bildiri)

14. Sosyodemografik Özelliklerin Besin Seçimi ve Sürdürülebilir Beslenme Davranışlarına Etkisi

12.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Haziran 2023, ss.53-54, (Özet Bildiri)

15. Yetişkinlerde Can Sıkıntısı, İç Algı ve Duygusal Yeme Durumu İlişkilerinin Değerlendirilmesi

12. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Haziran 2023, ss.60-61, (Özet Bildiri)

16. YEME BAĞIMLILIĞI VE SEZGİSEL YEME İLİŞKİSİ: ÖZ KONTROL VE STRESİN ETKİLERİ

12. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Haziran 2023, ss.46-47, (Özet Bildiri)

17. KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ SONRASI KADINLARDA DUYGUSAL YEME, ANKSİYETE DURUMUNUN DEĞER- LENDİRİLMESİ

12. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 01 Haziran 2023, ss.17-18, (Özet Bildiri)

18. YETİŞKİNLERDE AKDENİZ DİYETİNE UYUM İLE ÖZNEL İYİ OLUŞ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ

12. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Haziran 2023, ss.56-58, (Özet Bildiri)

20. Gestasyonel Diyabet Yönetiminde Güncel Beslenme Tedavisi Yaklaşımları ve Diyetisyenin Rolü

5.Çukurova Gastro-İntestinal Hastalıklar ve Cerrahisi Kongresi, Adana, Türkiye, 4 - 06 Mart 2022, ss.234-235, (Özet Bildiri)

21. EVALUATION OF CHANGING EATING HABITS DURING THE COVID-19 EPIDEMIC

II. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam e- Kongresi, Mersin, Türkiye, 19 - 20 Mart 2021, sa.51372, ss.160-167, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

22. Gıda katkı maddeleri ve risk iletişimi

9. Ulusal sağlıklı yaşam kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

25. YETİŞKİNLERDE GLUTENSİZ DİYETE YÖNELİK DENEYİMİN, ALGININ VE BİLGİ KAYNAKLARININ BELİRLENMESİ

9. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2020, ss.136, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

26. Gıda Katkı Maddeleri ve risk iletişimi

12. İzmir Aile Hekimleri Derneği Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 16 - 19 Nisan 2020, (Özet Bildiri)

27. Evaluation of Dietary Intake and Body Composition of Collegiate American Football Players

International Sport Forum on Strength, Training and Nutrition, Madrid, İspanya, 15 - 16 Kasım 2019, (Yayınlanmadı)

29. Validation of A Turkish Version of Food Choice Questionnaire on Adolescents

European Congress on Obesity, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, ss.204, (Özet Bildiri)

30. Evaluation of Relationship Between Intuitive Eating Attitude, Quality of Diet and Body Mass Index

European Obesity Congress, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, cilt.11, sa.1, ss.122, (Özet Bildiri)

32. Irrational Food Beliefs: Validity and Reality Study

European Congress on Obesity, Vienna, Avusturya, 23 - 26 Mayıs 2018, ss.147, (Özet Bildiri)

35. Esnek Olmayan Yeme Davranışı Ölçeği’nin Türkçe Geçerlilik ve Güvenirlilik Çalışması

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi 7.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.143-144, (Özet Bildiri)

38. Sezgisel Yeme Davranışında Diyetisyenlerin Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Değerlendirilmesi

7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.143, (Özet Bildiri)

39. Esnek Olmayan Yeme Davranışı Ölçeğinin Türkçe Geçerlilik ve Güvenirlilik Çalışması

7.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempzoyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.138, (Özet Bildiri)

40. Menstrual Dönem Boyunca Beslenme Alışkanlıklarındaki Değişimin Değerlendirilmesi

6. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2017, ss.117, (Özet Bildiri)

41. Adölesanlarda Besin Seçim Anketinin Geçerlilik Çalışması

6. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2017, ss.118, (Özet Bildiri)

42. Genç Ergenlerde Yeme Bağımlılığı, Yeme Davranış Bozuklukları ve Depresyon İlişkisinin Değerlendirilmesi

6. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Mayıs 2017, ss.116, (Özet Bildiri)

44. Ergenlerde Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu Gece Yeme Sendromu ve Besin Arzulama

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 2 - 06 Nisan 2008, (Özet Bildiri)

45. Self-efficacy and restraint in relation to weight loss among obese men and women in Turkey

15th European Congress on Obesity, Budapest, Macaristan, 22 - 25 Nisan 2007, cilt.31, (Özet Bildiri) identifier
Kitaplar 35

1. Ağrı ve Beslenme, Mikrobiyota İlişkisi

Ağrıyı Keşfetmek - Fizyoterapist Rehberliğinde Derinliklere Yolculuk, Prof. Dr. Aydan Aytar, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.101-106, 2025

2. Ağrı ve Beslenme, Mikrobiyota İlişkisi

Ağrıyı Keşfetmek Fizyoterapist Rehberliğinde Derinliklere Yolculuk, Aydan AYTAR, Editör, Hipokrat Kitabevi, Ankara, ss.101-106, 2025

3. Obezitenin Tanımlanması

Yüzyılın Salgını: Obezite, Prof. Dr. Kazim ŞAHİN, Editör, Bilgin Repro Matbaacılık - Ankara - 2024, Ankara, ss.45-64, 2024

4. Gıda Güvenliği ve Teknolojisi: Mikrobiyal Tehditler ve Genetik Mühendisliği

Beslenme, Doç. Dr. Müge Arslan, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.742-776, 2024

5. Gıdaların Üretim Süreçleri

Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Saniye Bilici, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.261-290, 2023

6. Mikrobiyota ve Yaşlanma

Sürdürülebilir Sağlıkta İşlevsel Besinler, Nevra Koç, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.247-256, 2023

7. COVID-19 ve MİKROBİYOTA

Her Yönüyle Covid-19 Temel ve Klinik Bilimler, Gamze Akbulut,Onur Erdem,Merve Bacanlı, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.193-218, 2023

8. Beslenme Acilleri

İnsanda Beslenme Esasları, Fatma Çelik,Meltem Soylu, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.366-380, 2023

9. Türkiye Beslenme Rehberi 2022

Hazar Reklam Mat. Yay. Dan. Eği. Kır. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 2022

10. Beslenmenin Oral Mikrobiyota Üzerine Etkisi

Ağız Mikrobiyotası, Mustafa Altındiş, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.219-234, 2022

11. Bağışıklığı Beslemek

Destek Yayınları, İstanbul, 2021

14. TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ PROSESLERİ / SÜREÇLERİ VE UYGULAMA ESASLARI

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Prof. Dr. Yasemin Beyhan,Prof. Dr. Saniye Bilici,Doç. Dr. Mevlüde Kızıl, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, Ankara, ss.1-41, 2020

15. Bağırsak Mikrobiyotası ve Makrobesin Öğeleri

Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme, Prof. Dr. Mustafa Altındiş,Prof. Dr. Murat Baş,Prof. Dr. Meltem Doğanay, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.665-676, 2020

16. TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ PROSESLERİ / SÜREÇLERİ VE UYGULAMA ESASLARI

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Beyhan Yasemin, Bilici Saniye, Kızıl Mevlüde, Editör, T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanlığı, Ankara, ss.1-48, 2020

18. Yaşam Dediğin 9 Metre

Destek Yayınları, İstanbul, 2019

19. Yeme Bozuklukları

Klinik Pediatrik Beslenme, Reci Meseri,Özge Küçükerdönmez,Murat Urhan, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.668-676, 2019

20. Yeme Bozuklukları

Klinik Pediatrik Beslenme, Reci Meseri,Özge Küçükerdönmez,Murat Urhan, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevi, Ankara, ss.668-676, 2019

21. Yeme Bozukluklarında Beslenme

Krause: Besin ve Beslenme Bakım Süreci, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevi, Ankara, ss.410-424, 2019

22. Yeme Bozukluklarında Beslenme

Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Gamze Akbulut, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.407-425, 2019

23. Vücut Kompozisyonu ve Ağırlık Yönetimi

İleri Egzersiz Fizyolojisi, Gül Baltacı, Editör, Hipokrat Yayınevi, Ankara, ss.207-227, 2018

24. Vücut Kompozisyonu ve Ağırlık Yönetimi

İleri Egzersiz Fizyolojisi, Gül Baltacı, Editör, hipokrat yayınevi, Ankara, ss.207-270, 2018

25. Ağırlık Yönetiminde Grup Eğitimi

T.C Sağlık Bakanlığı Diyetisyenler İçin Hasta İzlem Rehberi Ağırlık Yönetimi El Kitabı, Neslişah Rakıcıoğlu, Gülhan Samur, Sevil Başoğlu, Editör, CNR Bilgi Teknolojileri LTD ŞTİ, Ankara, ss.32-48, 2017

26. Ağırlık Yönetiminde Grup Eğitimi

Diyetisyenler için Hasta İzlem Rehberi: Ağırlık Yönetimi El Kitabı, Neslişah Rakıcıoğlu, Gülşah Samur, Sevil Başoğlu, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayınları, Ankara, ss.33-68, 2017

29. Besin Güvenliği ve İlkeleri

Türkiye Beslenme Rehberi TUBER 2015, Gülden Pekcan, Nevin Şanlıer, Murat Baş, Editör, T.C Sağlık Bakanlığı, Ankara, ss.73-87, 2016

30. ÇOCUKLAR İÇİN DANIŞMANLIK UYGUN ÖNERİLER

1 Basamak Hekimler için Obezite ile Mücadele El Kitabı, Barışkın Elif,Ersoy Gülgün,Görpelioğlu Süleyman, Karaoğlu Leyla, Kılıç Günay Birim, Köksal Gülden,Pekcan Gülden, Yalçın Songül, Yetkin İlhan,Zergeroğlu Ali Murat, Editör, Türkiye Halk SağlığıKurumu, Yayın No:904, Ankara, Yayın Tarihi:2013, Ankara, ss.66-77, 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

32. Yetişkinlerde Ağırlık Yönetimi

Hastalıklarda Beslenme Tedavisi, Emel Alphan, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.137-275, 2013

33. Çocuk ve Ergenlerde Ağırlık Yönetimi

Başkent Üniversitesi Basın Yayın, Ankara, 2011

35. Besin Hijyeni, Güvenliği ve HACCP

Ankara Sim Matbaacılık, Ankara, 2004
Metrikler

Yayın

164

Yayın (WoS)

47

Yayın (Scopus)

59

Atıf (WoS)

1029

H-İndeks (WoS)

18

Atıf (Scopus)

1569

H-İndeks (Scopus)

21

Atıf (Scholar)

3443

H-İndeks (Scholar)

24

Atıf (Sobiad)

198

H-İndeks (Sobiad)

7

Toplam Atıf Sayısı

1767

Proje

1

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

65

Açık Erişim

10
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları