Öğr. Gör. SENA ORUÇ
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
A functional barley-based fermented soup (tarhana) with high β-glucan content
Koksel H.
,
Ozkan K.
,
TEKİN ÇAKMAK Z. H.
,
KARASU S.
,
Kahraman K.
,
ORUÇ S.
, et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.251, sa.1, ss.57-68, 2025 (SCI-Expanded)
Relationship with Nut Consumption for Breakfast and Postprandial Glucose, Insulin, Triglyceride Responses: A Preliminary Study from Türkiye
Ozger I. A.
,
Kose G.
,
Bas M.
,
Oruc S.
,
Hajhamidiasl L.
,
Yilmaz S.
FOODS
, cilt.13, ss.1-17, 2024 (SCI-Expanded)
A Novel high-amylose wheat-based functional cereal soup (tarhana) with low glycemic index and high resistant starch
Koksel H.
,
TEKİN ÇAKMAK Z. H.
,
ÖZKAN K.
,
Pekacar Z.
,
ORUÇ S.
,
KAHRAMAN K.
, et al.
Journal of Cereal Science
, cilt.117, 2024 (SCI-Expanded)
A New Functional Wheat Flour Flatbread (Bazlama) Enriched with High-β-Glucan Hull-Less Barley Flour
Oruç S.
Foods
, cilt.13, sa.2, 2024 (SCI-Expanded)
Evaluation of nutritional behaviour related to COVID-19
Elmacioglu F.
,
Emiroglu E.
,
Ulker M. T.
,
Ozyilmaz Kircali B.
,
Oruc S.
PUBLIC HEALTH NUTRITION
, cilt.24, sa.3, ss.512-518, 2021 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Heavy Metal Exposure in Children
CABAR H. D.
,
ORUÇ S.
Acta Scientiae et İntellectus
, cilt.3, sa.6, ss.147-153, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Global Research Progress on the Nutrition, Health Benefits, and Standards of Whole Grains
Köksel H.
,
Oruç S.
The 2025 Boao Food for Health Science Conference and Expo, Haibowan, Çin, 17 - 21 Şubat 2025, ss.1-2
Emzirmenin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Katkıları
Öneş E.
,
Sipahi S.
,
Oruç S.
,
Karaca Çelik E.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.22-23
MATCHA İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ GIDALARIN BESİN KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI
Sipahi S.
,
Oruç S.
,
Öneş E.
,
Karaca Çelik E.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.18-19
Yetişkinlerde Dürtüsellik ve Besin Alımı İlişkisi : Kesitsel Bir Çalışma
EMİROĞLU E.
,
ORUÇ S.
,
ÜSTÜNDAĞ D.
,
ÇİFTÇİ D.
,
SOFU E.
,
YILDIZ Z.
, et al.
3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2022
Sporcu Gereksinime Uygun Ekmek Geliştirilmesi - İza Buğdayı ile İlgili Bir Çalışma
ORUÇ S.
,
KÖKSEL H.
,
GÜNEŞ F. E.
3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022
Kitaplar
Kıtlığa Girmeden Zayıflama
ORUÇ S.
Nancy Clark’s Sports Nutrition Guidebook, Sixth Edition, ELMACIOĞLU, FUNDA, Editör, ACR TIP, İstanbul, ss.311-334, 2022
Normal Yaşam Dönemleri
ELMACIOĞLU F.
,
EMİROĞLU E.
,
ÜLKER M. T.
,
ORUÇ S.
Nutrition and Diagnosis-Related Care, , Editör, Nobel Tıp Kitabevleri, ss.1-68, 2022
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
13
Atıf (WoS)
41
H-İndeks (WoS)
2
Atıf (Scopus)
45
H-İndeks (Scopus)
3
Proje
2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları