Öğr. Gör. SENA ORUÇ
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
5
A functional barley-based fermented soup (tarhana) with high β-glucan content
Koksel H.
,
Ozkan K.
,
TEKİN ÇAKMAK Z. H.
,
KARASU S.
,
Kahraman K.
,
ORUÇ S.
, et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.251, sa.1, ss.57-68, 2025 (SCI-Expanded)
Relationship with Nut Consumption for Breakfast and Postprandial Glucose, Insulin, Triglyceride Responses: A Preliminary Study from Türkiye
Ozger I. A.
,
Kose G.
,
Bas M.
,
Oruc S.
,
Hajhamidiasl L.
,
Yilmaz S.
FOODS
, cilt.13, ss.1-17, 2024 (SCI-Expanded)
A Novel high-amylose wheat-based functional cereal soup (tarhana) with low glycemic index and high resistant starch
Koksel H.
,
TEKİN ÇAKMAK Z. H.
,
ÖZKAN K.
,
Pekacar Z.
,
ORUÇ S.
,
KAHRAMAN K.
, et al.
Journal of Cereal Science
, cilt.117, 2024 (SCI-Expanded)
A New Functional Wheat Flour Flatbread (Bazlama) Enriched with High-β-Glucan Hull-Less Barley Flour
Koksel H.
,
TEKİN ÇAKMAK Z. H.
,
ORUÇ S.
,
Kilic G.
,
Ozkan K.
,
Cetiner B.
, et al.
Foods
, cilt.13, sa.2, 2024 (SCI-Expanded)
Evaluation of nutritional behaviour related to COVID-19
Elmacioglu F.
,
Emiroglu E.
,
Ulker M. T.
,
Ozyilmaz Kircali B.
,
Oruc S.
PUBLIC HEALTH NUTRITION
, cilt.24, sa.3, ss.512-518, 2021 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
1
Heavy Metal Exposure in Children
CABAR H. D.
,
ORUÇ S.
Acta Scientiae et İntellectus
, cilt.3, sa.6, ss.147-153, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
5
Global Research Progress on the Nutrition, Health Benefits, and Standards of Whole Grains
Köksel H.
,
Oruç S.
The 2025 Boao Food for Health Science Conference and Expo, Haibowan, Çin, 17 - 21 Şubat 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)
Emzirmenin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Katkıları
Öneş E.
,
Sipahi S.
,
Oruç S.
,
Karaca Çelik E.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.22-23, (Özet Bildiri)
MATCHA İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ GIDALARIN BESİN KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI
Sipahi S.
,
Oruç S.
,
Öneş E.
,
Karaca Çelik E.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.18-19, (Özet Bildiri)
Yetişkinlerde Dürtüsellik ve Besin Alımı İlişkisi : Kesitsel Bir Çalışma
EMİROĞLU E.
,
ORUÇ S.
,
ÜSTÜNDAĞ D.
,
ÇİFTÇİ D.
,
SOFU E.
,
YILDIZ Z.
, et al.
3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
Sporcu Gereksinime Uygun Ekmek Geliştirilmesi - İza Buğdayı ile İlgili Bir Çalışma
ORUÇ S.
,
KÖKSEL H.
,
GÜNEŞ F. E.
3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2
Kıtlığa Girmeden Zayıflama
ORUÇ S.
Nancy Clark’s Sports Nutrition Guidebook, Sixth Edition, ELMACIOĞLU, FUNDA, Editör, ACR TIP, İstanbul, ss.311-334, 2022
Normal Yaşam Dönemleri
ELMACIOĞLU F.
,
EMİROĞLU E.
,
ÜLKER M. T.
,
ORUÇ S.
Nutrition and Diagnosis-Related Care, , Editör, Nobel Tıp Kitabevleri, ss.1-68, 2022
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
13
Atıf (WoS)
36
H-İndeks (WoS)
1
Atıf (Scopus)
47
H-İndeks (Scopus)
3
Proje
2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları