Öğr. Gör. MERYEM KAHRIMAN
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Evaluation of sociodemographic and nutrition-related factors for type 2 diabetes risk: a sample from Turkiye
Karaca Çelik K. E.
,
Toprak D.
,
Baş M.
,
Tevfikoğlu L.
,
Kahrıman M.
,
İnce Palamutoğlu M.
, et al.
BMC PUBLIC HEALTH
, cilt.25, sa.858, ss.1-9, 2025 (SSCI)
Psychometric Properties of the Turkish Version of the Soft Drink Addiction Scale
Kahrıman M.
,
Baş M.
,
Yılmaz S.
NUTRIENTS
, cilt.17, sa.1, ss.1-16, 2025 (SCI-Expanded)
Effects of the Ketogenic Diet on Microbiota Composition and Short-Chain Fatty Acids in Women with Overweight/Obesity
Güzey Akansel M.
,
Baş M.
,
Gençalp C.
,
Kahrıman M.
,
Şahin E.
,
Öztürk H.
, et al.
NUTRIENTS
, cilt.16, sa.4374, ss.1-16, 2024 (SCI-Expanded)
Factors Driving Individuals’ Attitudes toward Sugar and Sweet-Tasting Foods: An Analysis within the Scope of Theory of Planned Behavior
Kural Enç H. P.
,
Kahrıman M.
,
Gençalp C.
,
Yılmaz S.
,
Köse G.
,
Baş M.
FOODS
, cilt.13, sa.19, ss.1-16, 2024 (SCI-Expanded)
Adaptation and Validation of the Turkish Version of the Brain Fog Scale
Bas M.
,
Kahriman M.
,
Gencalp C.
,
Koseoglu S. K.
,
Hajhamidiasl L.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH
, cilt.21, sa.6, ss.1-13, 2024 (SCI-Expanded)
Driving Factors Influencing the Decision to Purchase Plant-Based Beverages: A Sample from Türkiye
Bas M.
,
KAHRIMAN M.
,
Ayakdaş G.
,
HAJHAMIDIASL L.
,
Köseoğlu s. K.
FOODS
, cilt.13, sa.13, ss.1-18, 2024 (SCI-Expanded)
Reliability and validity of the food technology Neophobia scale in a Turkish sample
Kahrıman M.
,
Baş M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.59, ss.2603-2611, 2024 (SCI-Expanded)
Results from Türkiye: Which Factors Drive Consumers to Buy Organic Food?
Baş M.
,
Kahrıman M.
,
Biçer N.
,
Seçkiner S.
FOODS
, cilt.13, sa.2, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Eating Disorder In Pregnancy: Pregorexia
Kahrıman M.
,
Köse G.
Journal of Health Academics
, cilt.11, sa.1, ss.164-169, 2024 (Hakemli Dergi)
Opposite ends of the spectrum: Do emotional eating and restraint eating present barriers to applying mindful eating and intuitive eating strategies ?
Kahriman M.
,
Kaya N.
World Nutrition
, cilt.14, sa.3, ss.14-26, 2023 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
GIDA TEKNOLOJİSİ NEOFOBİ ÖLÇEĞİ TÜRKÇE GEÇERLİLİK VE GÜVENİRLİLİK ÇALIŞMASI
Kahrıman M.
,
Baş M.
12. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Haziran 2023, ss.38-39
18-65 YAŞ ARASI KİŞİLERDE SEZGİSEL YEME, KISITLI YEME DAVRANIŞI VE DUYGUSAL YEME DAVRANIŞLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Kahrıman M.
,
Kaya N.
10. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2021, ss.22
Kitaplar
Okul Öncesi, Okul Çağı Çocuklarında ve Adolesanlarda Beslenme
Kahrıman M.
,
Çakır Biçer N.
Özel Durumlarda Beslenme, Tuba KAYAN TAPAN, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, İstanbul, ss.31-46, 2023
Karaciğer, Safra Kesesi ve Pankreas Hastalıkları
Kahrıman M.
Beslenme, Diyet ve Hastalık, Gizem KÖSE, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.115-134, 2022
Karbonhidratlar
Kahrıman M.
Beslenme, Diyet ve Sağlık, Gizem Köse, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.85-95, 2021
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
16
Atıf (WoS)
4
H-İndeks (WoS)
2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları