Eğitim Bilgileri
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoktora
İstinye Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye
2019 - 2022
2019 - 2022Yüksek Lisans
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Anabilim Dalı, Türkiye
2019 - 2019
2019 - 2019Yüksek Lisans
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya Anabilim Dalı, Türkiye
2017 - 2019
2017 - 2019Yüksek Lisans
Sinop Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Disiplinlerarası Çevre Sağlığı, Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Lisans
Kırklareli Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Sporcu gereksinimine uygun ekmek geliştirilmesi – iza buğdayı ile ilgili bir çalışma
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Anabilim Dalı
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024Applied Cell Culture and Molecular Biology Research Course
Sağlık ve Tıp
Atlas Biotechnology
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Sağlık Bilimleri
Akademik Unvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2018 - 2023
2018 - 2023Araştırma Görevlisi
İstinye Üniversitesi
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorStaj Koordinatörü
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2017 - 2018
2017 - 2018Diyetisyen
Şirket, Diyetlif A.Ş, Beslenme ve Diyetetik, Diyetisyen
2017 - 2018
2017 - 2018Diyetisyen
Diyetlif, Diyetisyen
2017 - 2018
2017 - 2018Danışman Diyetisyen
Üstünberk Holding, Danışman Diyetisyen
2017 - 2018
2017 - 2018Klinik Diyetisyen
Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi, Klinik Diyetisyen
Verdiği Dersler
Lisans
Besin Kimyası ve Analizleri 1
Lisans
Vocational Training in Nutrition and Dietetics - External Institution
Besin Kimyası ve Uygulamaları 2
Food Chemistry and Practices 2
Cancer and Nutrition
Besin Kimyası ve Uygulamaları 1
Food Chemistry and Practices II
Bariatric Surgery and Nutrition Therapy
Food Chemistry and Practices 1
Besin Kimyası ve Analizleri 1
Food Chemistry and Practices I
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025A functional barley-based fermented soup (tarhana) with high β-glucan content
Koksel H., Ozkan K., TEKİN ÇAKMAK Z. H., KARASU S., Kahraman K., ORUÇ S., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.251, sa.1, ss.57-68, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Relationship with Nut Consumption for Breakfast and Postprandial Glucose, Insulin, Triglyceride Responses: A Preliminary Study from Türkiye
Ozger I. A., Kose G., Bas M., Oruc S., Hajhamidiasl L., Yilmaz S.
FOODS
, cilt.13, ss.1-17, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024A Novel high-amylose wheat-based functional cereal soup (tarhana) with low glycemic index and high resistant starch
Koksel H., TEKİN ÇAKMAK Z. H., ÖZKAN K., Pekacar Z., ORUÇ S., KAHRAMAN K., et al.
Journal of Cereal Science
, cilt.117, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024A New Functional Wheat Flour Flatbread (Bazlama) Enriched with High-β-Glucan Hull-Less Barley Flour
Oruç S.
Foods
, cilt.13, sa.2, 2024 (SCI-Expanded)
2021
2021Evaluation of nutritional behaviour related to COVID-19
Elmacioglu F., Emiroglu E., Ulker M. T., Ozyilmaz Kircali B., Oruc S.
PUBLIC HEALTH NUTRITION
, cilt.24, sa.3, ss.512-518, 2021 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2017
2017Heavy Metal Exposure in Children
CABAR H. D., ORUÇ S.
Acta Scientiae et İntellectus , cilt.3, sa.6, ss.147-153, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
2025Global Research Progress on the Nutrition, Health Benefits, and Standards of Whole Grains
Köksel H., Oruç S.
The 2025 Boao Food for Health Science Conference and Expo, Haibowan, Çin, 17 - 21 Şubat 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2024
2024Emzirmenin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Katkıları
Öneş E., Sipahi S., Oruç S., Karaca Çelik E.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.22-23, (Özet Bildiri)
2024
2024MATCHA İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ GIDALARIN BESİN KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI
Sipahi S., Oruç S., Öneş E., Karaca Çelik E.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.18-19, (Özet Bildiri)
2022
2022Yetişkinlerde Dürtüsellik ve Besin Alımı İlişkisi : Kesitsel Bir Çalışma
EMİROĞLU E., ORUÇ S., ÜSTÜNDAĞ D., ÇİFTÇİ D., SOFU E., YILDIZ Z., et al.
3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Sporcu Gereksinime Uygun Ekmek Geliştirilmesi - İza Buğdayı ile İlgili Bir Çalışma
ORUÇ S., KÖKSEL H., GÜNEŞ F. E.
3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2022
2022Kıtlığa Girmeden Zayıflama
ORUÇ S.
Nancy Clark’s Sports Nutrition Guidebook, Sixth Edition, ELMACIOĞLU, FUNDA, Editör, ACR TIP, İstanbul, ss.311-334, 2022
2022
2022Normal Yaşam Dönemleri
ELMACIOĞLU F., EMİROĞLU E., ÜLKER M. T., ORUÇ S.
Nutrition and Diagnosis-Related Care, , Editör, Nobel Tıp Kitabevleri, ss.1-68, 2022
Desteklenen Projeler
2023 - 2024
2023 - 2024
Afetzedelerin Beslenme İhtiyaçlarına Yönelik Zenginleştirilmiş Kahvaltılık Gevrek Üretimi
TÜBİTAK Projesi
Oruç S.
2021 - 2024
2021 - 2024Development of new wheat-derived foods of the Mediterranean diet with improved nutritional and health value
UFUK AVRUPA Projesi
Oruç S.
Öğrenci Projeleri
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam Ediyor