Öğr. Gör. SENA ORUÇ


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü


WoS Araştırma Alanları: Klinik Tıp (Med), Temel Bilimler (Sci)


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik, Sağlık Bilimleri


Yayınlardaki İsimler: Oruc Sena

Metrikler

Yayın

13

Atıf (WoS)

41

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

47

H-İndeks (Scopus)

3

Proje

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doktora

İstinye Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye

2019 - 2022

2019 - 2022

Yüksek Lisans

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Anabilim Dalı, Türkiye

2019 - 2019

2019 - 2019

Yüksek Lisans

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya Anabilim Dalı, Türkiye

2017 - 2019

2017 - 2019

Yüksek Lisans

Sinop Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Disiplinlerarası Çevre Sağlığı, Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Kırklareli Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Yüksek Lisans

Sporcu gereksinimine uygun ekmek geliştirilmesi – iza buğdayı ile ilgili bir çalışma Sürdürülebilir Kalkınma

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Anabilim Dalı

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

Applied Cell Culture and Molecular Biology Research Course

Sağlık ve Tıp

Atlas Biotechnology

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Sağlık Bilimleri

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2018 - 2023

2018 - 2023

Araştırma Görevlisi

İstinye Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Staj Koordinatörü

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2017 - 2018

2017 - 2018

Diyetisyen

Şirket, Diyetlif A.Ş, Beslenme ve Diyetetik, Diyetisyen

2017 - 2018

2017 - 2018

Diyetisyen

Diyetlif, Diyetisyen

2017 - 2018

2017 - 2018

Danışman Diyetisyen

Üstünberk Holding, Danışman Diyetisyen

2017 - 2018

2017 - 2018

Klinik Diyetisyen

Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi, Klinik Diyetisyen

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Vocational Training in Nutrition and Dietetics - External Institution

Besin Kimyası ve Uygulamaları 2

Food Chemistry and Practices 2

Cancer and Nutrition

Besin Kimyası ve Uygulamaları 1

Food Chemistry and Practices II

Bariatric Surgery and Nutrition Therapy

Food Chemistry and Practices 1

Besin Kimyası ve Analizleri 1 Sürdürülebilir Kalkınma

Food Chemistry and Practices I

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2017

2017

Heavy Metal Exposure in Children

CABAR H. D., ORUÇ S.

Acta Scientiae et İntellectus , cilt.3, sa.6, ss.147-153, 2017 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

Global Research Progress on the Nutrition, Health Benefits, and Standards of Whole Grains

Köksel H., Oruç S.

The 2025 Boao Food for Health Science Conference and Expo, Haibowan, Çin, 17 - 21 Şubat 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

Emzirmenin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Katkıları

Öneş E., Sipahi S., Oruç S., Karaca Çelik E.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.22-23, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

MATCHA İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ GIDALARIN BESİN KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI

Sipahi S., Oruç S., Öneş E., Karaca Çelik E.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.18-19, (Özet Bildiri)

2022

2022

Yetişkinlerde Dürtüsellik ve Besin Alımı İlişkisi : Kesitsel Bir Çalışma

EMİROĞLU E., ORUÇ S., ÜSTÜNDAĞ D., ÇİFTÇİ D., SOFU E., YILDIZ Z., et al.

3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Sporcu Gereksinime Uygun Ekmek Geliştirilmesi - İza Buğdayı ile İlgili Bir Çalışma

ORUÇ S., KÖKSEL H., GÜNEŞ F. E.

3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

Kıtlığa Girmeden Zayıflama

ORUÇ S.

Nancy Clark’s Sports Nutrition Guidebook, Sixth Edition, ELMACIOĞLU, FUNDA, Editör, ACR TIP, İstanbul, ss.311-334, 2022

2022

2022

Normal Yaşam Dönemleri

ELMACIOĞLU F., EMİROĞLU E., ÜLKER M. T., ORUÇ S.

Nutrition and Diagnosis-Related Care, , Editör, Nobel Tıp Kitabevleri, ss.1-68, 2022

Öğrenci Projeleri

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Proteinle Zenginleştirilmiş Sağlıklı Cips Alternatifi Geliştirme

Ar-Ge Projesi

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 47

h-indeksi (SCOPUS): 3