Eğitim Bilgileri
2019 - 2024
2019 - 2024Doktora
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı, Türkiye
2016 - 2019
2016 - 2019Yüksek Lisans
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Lisansüstü Programlar Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye
2012 - 2016
2012 - 2016Lisans
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2024
2024Doktora
Farklı pişirme yöntemleri ile elde edilen patates kızartmalarında akrilamid oluşumuna taşköprü sarımsağının etkilerinin araştırılması
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Ana Bilim Dalı
2019
2019Yüksek Lisans
Sosyal Medyadaki Beslenme İle İlgili Haber ve Paylaşımların Yetişkin Bireylerin Yeme Tutum ve Davranışlarına Etkisi
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Lisansüstü Programlar Enstitüsü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
A2 Temel
A2 Temelİtalyanca
B2 Orta Üstü
B2 Orta ÜstüFransızca
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Akademik Unvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2020 - 2021
2020 - 2021Araştırma Görevlisi
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2020 - 2020
2020 - 2020Öğretim Görevlisi
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2018 - 2020
2018 - 2020Araştırma Görevlisi
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
Verdiği Dersler
Lisans
Ethics in Professional Practice
Principles of Food Preparation and Cooking Practices I
Vegetarian Diets
Lisans
Ethics in Professional Practice
Nutritional Anthropology
Principles of Nutrition II
Principles of Food, Preparation and Cooking Practices II
Sağlıklı Yaşam İçin Beslenme
Principles of Food Preparation and Cooking Practices I
Nutrition and Health Communication in Media
Principles of Nutrition I
Vegetarian Diets
Medyada Beslenme ve Sağlık İletişimi
Principles of Nutrition and Practices II
Principles of Nutrition and Practices I
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Garlic Extract Increased Acrylamide Formation in French Fries Obtained by Different Cooking Methods
Sipahi S., Barak T. H., Can Ö., Temur B. Z., Baş M., Sağlam D.
FOODS
, cilt.13, sa.17, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
2021Sosyal Medyadaki Beslenme ile İlgili Paylaşımların Yetişkin Bireylerin Yeme Tutum ve Davranışlarına Etkisi
Sipahi S., Demirel B.
Beslenme ve Diyet Dergisi , cilt.49, sa.1, ss.57-66, 2021 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Emzirmenin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Katkıları
Öneş E., Sipahi S., Oruç S., Karaca Çelik E.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.22-23, (Özet Bildiri)
2024
2024MATCHA İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ GIDALARIN BESİN KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI
Sipahi S., Oruç S., Öneş E., Karaca Çelik E.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.18-19, (Özet Bildiri)
2023
2023Akrilamid Oluşumunun Azaltılmasında Yeni Bir Araç: Air Fryer
Sipahi S., Sağlam D.
9. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 28 - 29 Ekim 2023, ss.267-268, (Özet Bildiri)
2021
2021What Do University Students Know about Sustainable Nutrition?
Bahçekapılı D., Şahin C., Anlaş D., Karaca Çelik E., Kose G., Sipahi S., et al.
WOCOLS 2020 E-CONFERENCE, 19 - 21 Ekim 2021, ss.13-21, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Gestasyonel Diyabette Tıbbi Beslenme Tedavisinin İnsülin Kullanımını Önlemedeki Etkisi
KÖSE G., YILDIRIM E., ZIRTIL C., SİPAHİ S.
5. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 19 Mayıs 2021, ss.404-411, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020Ketojenik Diyetin Depresyon Üzerine Etkisi
Sipahi S.
4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 24 - 25 Aralık 2020, ss.431-437, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
2023Et - tavuk - balık - yumurta - kurubaklagiller - yağlı tohumlar
Sipahi S.
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Prof. Dr. Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Kitabevi, Konya, ss.225-237, 2023
2023
2023Besinler ve Besin Grupları
Sipahi S.
Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Prof. Dr. Aliye özenoğlu, Editör, Eğitim Kitabevi, Konya, ss.207-209, 2023
2023
2023Besin Ögeleri Genetikten Nasıl Etkilenir?
Sipahi S., Güneşliol B. E.
Nutrigenetik: Kişisel Beslenme Bilimini Uygulamak, Prof. Dr. Murat Baş,Doç. Dr. K. Esen Karaca Çelik, Editör, Akademi Kitabevi Yayınları, Ankara, ss.103-221, 2023
2023
2023Yeme Alışkanlıkları
Sipahi S.
İnsanda Beslenme Esasları, Fatma Çelik,Meltem Soylu, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.565-571, 2023
2022
2022Radyoterapi Alan Hastalarda Beslenme Durumunun Taranması ve Değerlendirilmesi
Demirel B., Sipahi S.
Radyasyon Onkolojisinde Nütrisyonel Konular, Atasoy B,Demirel B, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.31-36, 2022
2021
2021Popüler Diyetler ve Sağlık
Sipahi S.
Beslenme, Diyet ve Sağlık, Gizem Köse, Editör, Eğitim Kitabevi, Konya, ss.385-407, 2021
Desteklenen Projeler
2023 - 2024
2023 - 2024Farklı Pişirme Yöntemleri ile Elde Edilen Patates Kızartmalarında Akrilamid Oluşumuna Taşköprü Sarımsağının Etkilerinin Araştırılması
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Sağlam D., Sipahi S.
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorTürkiye Diyetisyenler Derneği
Üye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023
01 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023
12.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi
Davetli Konuşmacı
İstanbul-Türkiye
19 Ekim 2021 - 20 Ekim 2021
19 Ekim 2021 - 20 Ekim 2021
3rd World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS)
Katılımcı
Kayseri-Türkiye
16 Eylül 2021 - 19 Eylül 2021
16 Eylül 2021 - 19 Eylül 2021