Öğr. Gör. Dr. SİMGE SİPAHİ


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü


WoS Araştırma Alanları: Beslenme Ve Diyetetik


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik

Metrikler

Yayın

14

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scholar)

2

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

9

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

9

Proje

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - 2024

2019 - 2024

Doktora

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı, Türkiye

2016 - 2019

2016 - 2019

Yüksek Lisans

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Lisansüstü Programlar Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye

2012 - 2016

2012 - 2016

Lisans

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2024

2024

Doktora

Farklı pişirme yöntemleri ile elde edilen patates kızartmalarında akrilamid oluşumuna taşköprü sarımsağının etkilerinin araştırılması

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Ana Bilim Dalı

2019

2019

Yüksek Lisans

Sosyal Medyadaki Beslenme İle İlgili Haber ve Paylaşımların Yetişkin Bireylerin Yeme Tutum ve Davranışlarına Etkisi

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Lisansüstü Programlar Enstitüsü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

A2 Temel

A2 Temel

İtalyanca

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Fransızca

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2020 - 2021

2020 - 2021

Araştırma Görevlisi

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2020 - 2020

2020 - 2020

Öğretim Görevlisi

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2018 - 2020

2018 - 2020

Araştırma Görevlisi

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Ethics in Professional Practice Sürdürülebilir Kalkınma

Nutritional Anthropology

Principles of Nutrition II

Principles of Food, Preparation and Cooking Practices II

Sağlıklı Yaşam İçin Beslenme

Principles of Food Preparation and Cooking Practices I Sürdürülebilir Kalkınma

Nutrition and Health Communication in Media

Principles of Nutrition I

Vegetarian Diets Sürdürülebilir Kalkınma

Medyada Beslenme ve Sağlık İletişimi

Principles of Nutrition and Practices II

Principles of Nutrition and Practices I

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Emzirmenin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Katkıları

Öneş E., Sipahi S., Oruç S., Karaca Çelik E.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.22-23, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

MATCHA İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ GIDALARIN BESİN KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI

Sipahi S., Oruç S., Öneş E., Karaca Çelik E.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2024, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2024, ss.18-19, (Özet Bildiri)

2023

2023

Akrilamid Oluşumunun Azaltılmasında Yeni Bir Araç: Air Fryer

Sipahi S., Sağlam D.

9. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 28 - 29 Ekim 2023, ss.267-268, (Özet Bildiri)

2021

2021

What Do University Students Know about Sustainable Nutrition?

Bahçekapılı D., Şahin C., Anlaş D., Karaca Çelik E., Kose G., Sipahi S., et al.

WOCOLS 2020 E-CONFERENCE, 19 - 21 Ekim 2021, ss.13-21, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2021

2021

Gestasyonel Diyabette Tıbbi Beslenme Tedavisinin İnsülin Kullanımını Önlemedeki Etkisi

KÖSE G., YILDIRIM E., ZIRTIL C., SİPAHİ S.

5. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 19 Mayıs 2021, ss.404-411, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

Ketojenik Diyetin Depresyon Üzerine Etkisi

Sipahi S.

4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 24 - 25 Aralık 2020, ss.431-437, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

Et - tavuk - balık - yumurta - kurubaklagiller - yağlı tohumlar

Sipahi S.

Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Prof. Dr. Aliye Özenoğlu, Editör, Eğitim Kitabevi, Konya, ss.225-237, 2023

2023

2023

Besinler ve Besin Grupları

Sipahi S.

Temel Beslenme İlkeleri ve Laboratuvar Uygulamaları, Prof. Dr. Aliye özenoğlu, Editör, Eğitim Kitabevi, Konya, ss.207-209, 2023

2023

2023

Besin Ögeleri Genetikten Nasıl Etkilenir?

Sipahi S., Güneşliol B. E.

Nutrigenetik: Kişisel Beslenme Bilimini Uygulamak, Prof. Dr. Murat Baş,Doç. Dr. K. Esen Karaca Çelik, Editör, Akademi Kitabevi Yayınları, Ankara, ss.103-221, 2023

2023

2023

Yeme Alışkanlıkları

Sipahi S.

İnsanda Beslenme Esasları, Fatma Çelik,Meltem Soylu, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.565-571, 2023

2022

2022

Radyoterapi Alan Hastalarda Beslenme Durumunun Taranması ve Değerlendirilmesi

Demirel B., Sipahi S.

Radyasyon Onkolojisinde Nütrisyonel Konular, Atasoy B,Demirel B, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.31-36, 2022

2021

2021

Popüler Diyetler ve Sağlık

Sipahi S.

Beslenme, Diyet ve Sağlık, Gizem Köse, Editör, Eğitim Kitabevi, Konya, ss.385-407, 2021

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Türkiye Diyetisyenler Derneği

Üye



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023

01 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023

12.Ulusal Sağlıklı Yaşam KongresiSürdürülebilir Kalkınma

Davetli Konuşmacı

İstanbul-Türkiye

19 Ekim 2021 - 20 Ekim 2021

19 Ekim 2021 - 20 Ekim 2021

3rd World Conference on Sustainable Life Sciences (WOCOLS)Sürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Kayseri-Türkiye

16 Eylül 2021 - 19 Eylül 2021

16 Eylül 2021 - 19 Eylül 2021

10. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi

İzleyici / Dinleyici

İstanbul-Türkiye