Eğitim Bilgileri
2017 - 2024
2017 - 2024Doktora
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Ana Bilim Dalı, Türkiye
2010 - 2012
2010 - 2012Yüksek Lisans
Haliç Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
2005 - 2009
2005 - 2009Lisans
Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2024
2024Doktora
Piyasadaki fermente süt ve süt ürünlerinin toplam canlı bakteri ve probiyotik bakteri analizi
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Ana Bilim Dalı
2012
2012Yüksek Lisans
İstanbul'da bir hastanenin diyet polikliniğine başvuran hastalarda metformin ve metformin ile beraber insülin kullanımının tat değişimi ve besin seçimine etkisinin incelenmesi
Haliç Üniversitesi
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
202413. Sağlıklı Yaşam Kongresi
Mesleki Eğitim
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Sağlık Bilimleri
Akademik Unvanlar / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Bölümü
Verdiği Dersler
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
20241. Driving Factors Influencing the Decision to Purchase Plant-Based Beverages: A Sample from Türkiye
Bas M., KAHRIMAN M., Ayakdaş G., HAJHAMIDIASL L., Köseoğlu S.
FOODS
, cilt.13, sa.13, ss.1-18, 2024 (SCI-Expanded)
2024
20242. Adaptation and Validation of the Turkish Version of the Brain Fog Scale
Bas M., Kahriman M., Gencalp C., Koseoglu S., Hajhamidiasl L.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RESEARCH AND PUBLIC HEALTH
, cilt.21, sa.6, ss.1-13, 2024 (SCI-Expanded)
2021
20213. Lockdown Changed Us in Turkey Eating Behaviors, Depression Levels, and Body Weight Changes during Lockdown: An Online Survey in Turkey
Biçer N. Ç., Baş M., Köse G., Şenol Duru P., Baş D., Karaca Çelik E., et al.
Progress In Nutrition
, cilt.23, sa.3, ss.1-11, 2021 (SCI-Expanded)
2017
20174. Turkish version of the Intuitive Eating Scale-2: Validity and reliability among university students
BAŞ M., Karaca K. E., Saglam D., Aritici G., Cengiz E., Koksal S., et al.
APPETITE
, cilt.114, ss.391-397, 2017 (SCI-Expanded)
2008
20085. Mechanical bowel preparation with different solutions in rats with selective left colonic ischemia and reperfusion injury
Baca B., Aytac E., Apaydin B., Onur E., Kilic I., Erdamar S., et al.
American Journal of Surgery
, cilt.196, ss.418-424, 2008 (SCI-Expanded)
Kitaplar
2023
20231. Gıdaların Üretim Süreçleri
Baş M., Köksal S.
Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Saniye Bilici, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.261-290, 2023
2021
20212. SATIN ALMA ve DEPOLAMA - HAMMADDE ÜRETİMİ ve BESİN SEÇİMİ
Köksal S.
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ, Prof. Dr. Saniye Bilici,Prof. Dr. Murat Baş, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.200-220, 2021
2020
20203. HUZUREVLERİNDE MENÜ PLANLAMA
Acar Tek N., Ongan D., Son N. E., Köksal S., Navruz Varlı S., Yalçın E., et al.
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Yasemin BEYHAN,Saniye Bilici,Mevlüde Kızıl, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, Ankara, ss.181-206, 2020
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
02 Haziran 2022 - 05 Haziran 2022
02 Haziran 2022 - 05 Haziran 202211. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi
Davetli Konuşmacı
İstanbul-Türkiye
11 Nisan 2019 - 14 Nisan 2019
11 Nisan 2019 - 14 Nisan 2019