Öğr. Gör. SELEN KÖKSAL


Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Bölümü


WoS Araştırma Alanları: Beslenme ve Diyetetik


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik, Sağlık Bilimleri

Eğitim Bilgileri

2017 - 2024

2017 - 2024

Doktora

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Ana Bilim Dalı, Türkiye

2010 - 2012

2010 - 2012

Yüksek Lisans

Haliç Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

2005 - 2009

2005 - 2009

Lisans

Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2024

2024

Doktora

Piyasadaki fermente süt ve süt ürünlerinin toplam canlı bakteri ve probiyotik bakteri analizi

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Ana Bilim Dalı

2012

2012

Yüksek Lisans

İstanbul'da bir hastanenin diyet polikliniğine başvuran hastalarda metformin ve metformin ile beraber insülin kullanımının tat değişimi ve besin seçimine etkisinin incelenmesi

Haliç Üniversitesi

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

13. Sağlıklı Yaşam Kongresi

Mesleki Eğitim

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Sağlık Bilimleri

Akademik Unvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Mezuniyet Projesi II

Toplu Beslenme Sistemleri II

Toplu Beslenme Sistemlerinde Mesleki Eğitim

Seminer II

Toplu Beslenme Sistemleri I

Mezuniyet Projesi I

Besin Kontrolü ve Mevzuatı

Toplu Beslenme Sistemlerinde Mesleki Eğitim

Seminer I

Toplu Beslenme Sistemleri Stajı

Ön Lisans

Ön Lisans

Beslenme İlkeleri

Mezuniyet Projesi

Menü Planlama

Hastalıklara Özgü Diyet Mutfağı

Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyon

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi

Kitaplar

2023

2023

1. Gıdaların Üretim Süreçleri

Baş M., Köksal S.

Hastanelerde Beslenme Hizmetleri Yönetimi, Saniye Bilici, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.261-290, 2023

2021

2021

2. SATIN ALMA ve DEPOLAMA - HAMMADDE ÜRETİMİ ve BESİN SEÇİMİ

Köksal S.

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ, Prof. Dr. Saniye Bilici,Prof. Dr. Murat Baş, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.200-220, 2021

2020

2020

3. HUZUREVLERİNDE MENÜ PLANLAMA

Acar Tek N., Ongan D., Son N. E., Köksal S., Navruz Varlı S., Yalçın E., et al.

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Yasemin BEYHAN,Saniye Bilici,Mevlüde Kızıl, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, Ankara, ss.181-206, 2020


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

02 Haziran 2022 - 05 Haziran 2022

02 Haziran 2022 - 05 Haziran 2022

11. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi

Davetli Konuşmacı

İstanbul-Türkiye

11 Nisan 2019 - 14 Nisan 2019

11 Nisan 2019 - 14 Nisan 2019

8. ULUSAL SAĞLIKLI YAŞAM KONGRESİ

Davetli Konuşmacı

İstanbul-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 57

h-indeksi (SCOPUS): 2