Araştırma Alanları

BİYOKİMYA VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ

Biyokimya ve Moleküler Biyoloji, karbonhidratlar, lipidler, proteinler, nükleik asitler, genler, ilaçlar, toksik maddeler ve hücreler, mikroplar ve insanlar da dahil olmak üzere daha yüksek bitki ve hayvanların diğer kimyasal veya moleküler bileşenleri gibi genel biyokimya ve moleküler biyoloji konularını kapsar. . Hariç tutulan hücreler, dokular veya organlarda biyokimyaya odaklanan kaynaklar ve birincil odak noktası, çalışmanın organizması, örn. bitkiler, mikroplar vb. hariçtir. Ayrıca, biyokimya veya moleküler biyolojideki yöntemlere odaklanan kaynaklar da vardır.

HÜCRE BİYOLOJİSİ

Hücre ve Doku Mühendisliği, teknolojiyi kimyasal, mekanik ve elektriksel değişime veya hücre ve dokuların hazırlanmasına uygulayan kaynakları kapsar. Yeniden tasarlanabilen ve manipüle edilebilen hücre bölgeleri şunları içerir: membran, reseptörler, sitoplazma, hücre iskeleti, genler ve matris. Bu kategorideki kaynaklar, aşağıdakileri içeren bir dizi teknolojiyi kapsamaktadır: sinir, adipoz veya endotelyal dokunun mühendislik rejenerasyonu; çeşitli tasarlanmış kök hücrelerin geliştirilmesi; ve mühendislik doku / hücrelerin biyomekanik yönleri. Bu kategori, klinik müdahalelerle ilgili kaynakları içermez.

TOKSİKOLOJİ

Toksikoloji, ilaçların yan etkileri, hayvanlar, insanlar ve çevre dahil olmak üzere zararlı maddelerin tanımlanması, biyokimyası ve etkilerine odaklanan kaynakları kapsar.

BULAŞICI HASTALIKLAR

Bulaşıcı Hastalıklar, HIV, AIDS, cinsel yolla bulaşan hastalıklar (STD'ler) de dahil olmak üzere klinik olarak önemli viral veya bakteriyel hastalıkların patogenezinin her yönüyle ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori, aynı zamanda, konakçı-patojen etkileşimlerindeki kaynakların yanı sıra, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, teşhisi, tedavisi ve epidemiyolojisi ile de ilgilidir.

VİROLOJİ

Viroloji, viral organizmaların ve konak-virüs etkileşimlerinin tüm yönleriyle ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, bitki, hayvan ve insana özgü virüslerin yanı sıra bakteriyofajların moleküler, biyokimyasal ve hücresel çalışmalarını kapsamaktadır. Bu kategori ayrıca tıbbi viroloji ve patogenez ve viral hastalıkların tedavisi ile ilgili materyalleri içerir.

İMMÜNOLOJİ

İmmünoloji, immün yanıtın ve düzenlemenin tüm yönlerine, hücresel-moleküler düzeyde ve klinik seviyeye ayrılmış kaynakları kapsar. Diğer konular arasında, patojenler ve konak immünitesi arasındaki etkileşimin yanı sıra klinik immünoloji, yeni ortaya çıkan immünoterapiler ve hastalık seyrindeki immünolojik katkılar yer almaktadır.

BİYOLOJİ

Biyoloji kategorisi biyolojiye geniş ya da disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları içerir. Buna ek olarak, teorik biyoloji, matematik biyoloji, termal biyoloji, kriyobiyoloji ve biyolojik ritim araştırması gibi diğer kategorilerde yer almayan belirli bir biyoloji alanını kapsayan materyalleri içerir.

HÜCRE VE DOKU MÜHENDİSLİĞİ

Hücre Biyolojisi, ökaryotik hücrelerin yapısının ve işlevinin tüm yönleriyle ilgili kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynakların temel özelliği, biyokimyasal, moleküler, genetik, fizyolojik ve patolojik bilginin hücresel seviyesinde entegrasyon üzerinde durulmasıdır. Bu kategori, materyali embriyonik olduğu kadar farklılaşmış özel dokular üzerinde de ele alır.

BİYOKİMYASAL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

Biyokimyasal Araştırma Yöntemleri, biyomoleküllerin saflaştırılması ve analizi için yöntemler, canlı organizmaların ve dokuların (mikroskopi hariç) yapısının veya fonksiyonunun gözlemlenmesi ve biyomoleküllerin biyoteküllerin değiştirilmesine yönelik yöntemler de dahil olmak üzere, biyolojik ve biyokimyasal araştırmalarda kullanılan spesifik teknikleri açıklayan kaynakları içerir. özel araştırma uygulamaları. Bu kategori klinik uygulamaları veya teşhis araçlarının geliştirilmesini ve tasarımını kapsamaz.

PARAZİTOLOJİ

Parazitoloji, parazitlerin, diğer canlı organizmalarda ya da diğer canlılarda yaşayan, kendileri için fayda sağlayan ve çoğu zaman ev sahiplerine zarar veren organizmaların çalışmasının birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsar.

PATOLOJİ

Patoloji, canlı dokudaki hastalıkların teknikleri, nedenleri ve gelişimsel etkileri konusunda uzmanlaşmış kaynakları içerir. Bu kategori ayrıca, histolojik ve sitogenetik yöntemlerin tıbbi ve biyomedikal uygulamalarını, yeni tekniklerin ve diagnostik uygulamaların geliştirilmesi ve kullanımını ve spesifik dokuların veya hastalıkların patolojik çalışmasını da ele almaktadır.

EVRİMSEL BİYOLOJİ

Evrimsel Biyoloji, evrimin moleküler, doğal seleksiyon ve nüfus mekanizmalarına ilişkin kaynakları kapsar; türlerin ve ilgili grupların evrimi; Evrimsel ilişkilere dayanan organizmaların sınıflandırılması; ve soyu tükenmiş organizmaların biyolojisi ve ekolojisi.

ÇOK DİSİPLİNLİ BİLİMLER

Multidisipliner Bilimler, bilimlerde çok geniş veya genel bir karakter kaynağı içerir. Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji gibi büyük bilimsel disiplinlerin spektrumunu kapsar. Doğa ve Bilim bu kategorideki en önemli kaynaklardır ve tipik örnekler olarak hizmet ederler. Ulusal Bilim Vakfı'nın web sitesi, bu kategoride yer alan bir web kaynağının iyi bir örneğidir. Bilimler alanında geniş bir uygulama alanına sahip bazı özel kaynaklar da bu kategoriye girebilir. Doğa ve Toplumdaki Fraktallar --- Karmaşık Geometri Kalıpları ve Ölçekleme Dergisi böyle bir kaynağın örneği olabilir.

Mikrobiyoloji
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Farmakoloji ve Toksikoloji
İmmünoloji
Biyoloji ve Biyokimya
Doğa Bilimleri Genel
Yaşam Bilimleri (LIFE)
Temel Bilimler (SCI)