Araştırma Alanları

NÖRO-GÖRÜNTÜLEME

Nörogörüntüleme, beyin lezyonlarını ve zihinsel bozuklukları tedavi etmek, teşhis etmek veya izlemek için kullanılan haritalama teknolojileri üzerindeki kaynakları kapsar.

SİNİR BİLİMİ

Nörobilim, beyin, sinir fizyolojisi ve sağlık ve hastalıkta işlev hakkındaki tüm temel araştırma alanlarındaki kaynakları kapsar. Odaklanma alanları arasında nörotransmiterler, nöropeptidler, nörokimya, nöral gelişim ve nöral davranış bulunur. Kapsama ayrıca nöro-endokrin ve nöro-immün sistemlerde, somatosensoriyel sistemde, motor sistemde ve duyusal motor entegrasyonunda, otonomik sistemde ve sinir sistemi hastalıklarında bulunan kaynakları içerir.

PSİKOLOJİ, MULTİDİSİPLİNER

Psikoloji, Multidisipliner, alana genel veya disiplinler arası bir yaklaşımla kaynakları kapsar. Bu kategoride felsefi psikoloji, psikobiyoloji ve psikoloji tarihi kaynakları yer almaktadır.

MÜHENDİSLİK, BİYOMEDİKAL

Mühendislik, Biyomedikal, tıbbi sorunları çözmek için mühendislik teknolojisini kullanan kaynakları kapsar. Bu kategorideki kaynaklar, uygulanan biyomekanik, bioreoloji, tıbbi görüntüleme, tıbbi izleme ekipmanı, suni organlar ve implante edilmiş materyaller ve cihazlar dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, YAPAY ZEKA

Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.