Araştırma Alanları

Biyokimya Ve Moleküler Biyoloji

Biyokimya ve Moleküler Biyoloji, karbonhidratlar, lipidler, proteinler, nükleik asitler, genler, ilaçlar, toksik maddeler ve hücreler, mikroplar ve insanlar da dahil olmak üzere daha yüksek bitki ve hayvanların diğer kimyasal veya moleküler bileşenleri gibi genel biyokimya ve moleküler biyoloji konularını kapsar. . Hariç tutulan hücreler, dokular veya organlarda biyokimyaya odaklanan kaynaklar ve birincil odak noktası, çalışmanın organizması, örn. bitkiler, mikroplar vb. hariçtir. Ayrıca, biyokimya veya moleküler biyolojideki yöntemlere odaklanan kaynaklar da vardır.

Genetik Ve Kalıtım

Genetik ve Kalıtım, genlerin yapısı, işlevleri ve özellikleri ile kalıtımın özellikleri ile ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda kalıtsal özellikleri, populasyon genetiğini, polimorfizmin sıklığı ve dağılımını ve kalıtsal hastalıkları ve replikatif sürecin bozukluklarını da ele almaktadır. Bu kategori, biyokimya ve moleküler biyolojiden, tek bir fonksiyonel birim olarak geni özel olarak vurgulaması ve genin organizmanın bir bütün olarak üzerindeki etkisi ile ayırt edilebilir.

Hücre Biyolojisi

Hücre ve Doku Mühendisliği, teknolojiyi kimyasal, mekanik ve elektriksel değişime veya hücre ve dokuların hazırlanmasına uygulayan kaynakları kapsar. Yeniden tasarlanabilen ve manipüle edilebilen hücre bölgeleri şunları içerir: membran, reseptörler, sitoplazma, hücre iskeleti, genler ve matris. Bu kategorideki kaynaklar, aşağıdakileri içeren bir dizi teknolojiyi kapsamaktadır: sinir, adipoz veya endotelyal dokunun mühendislik rejenerasyonu; çeşitli tasarlanmış kök hücrelerin geliştirilmesi; ve mühendislik doku / hücrelerin biyomekanik yönleri. Bu kategori, klinik müdahalelerle ilgili kaynakları içermez.

Gelişimsel Biyoloji

Gelişim Biyolojisi, hücre, doku ve organizma gelişiminin özel mekanizmalarının yanı sıra, gametogenez, döllenme, biyokimya ve gelişimin moleküler genetik kontrolü, gametlerin ve zigotların hücre biyolojisi ve embriyolojinin odaklandığı kaynakları içerir.

Pediatri

Pediatri, çocuk hekimliğinde temel ve klinik araştırma kaynakları içerir. Kardiyoloji ve solunum sistemi, diş hekimliği, dermatoloji, gelişimsel davranış, gastroenteroloji, hematoloji, immünoloji ve bulaşıcı hastalıklar, nöroloji, beslenme, onkoloji, psikiyatri, cerrahi, tropikal tıp, üroloji ve nefroloji gibi çeşitli pediatrik spesiyaliteleri kapsamaktadır. Kapsama ayrıca perinatoloji, neonatoloji ve adolesan tıbbını içerir.

Tıp Araştırma Ve Deneysel

Tıp, Araştırma ve Deneysel, genel tıbbi araştırmaları açıklayan kaynakları, aşı geliştirme, doku replasmanı, immünoterapiler ve diğer deneysel tedavi stratejileri dahil olmak üzere çok çeşitli tıbbi uzmanlık ve uygulamalarda son derece yeni teknikler ve klinik müdahalelere özel bir vurgu yaparak açıklamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, in vitro veya hayvan modellerini ve küçük ölçekli klinik çalışmaları kullanarak, gelişimin erken aşamalarındaki klinik müdahaleleri yansıtmaktadır.

Moleküler Biyoloji Ve Genetik