Farklı Süt Ürünlerinden Laktik Asit Bakterisi İzolasyonu ve Probiyotik Özelliklerinin Araştırılması


Savasan O. (Yürütücü)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2020 - 2021

  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
  • Başlama Tarihi: Ağustos 2020
  • Bitiş Tarihi: Ağustos 2021

Proje Özeti

Probiyotik mikroorganizmalar sahip olduğu yararlı özelliklerinden dolayı, sık araştırılan mikroorganizmalardır. Gün ve gün farklı uygulama alanları ile yeni araştırma konularına, denek olmaktadırlar. Ülkemizde çok farklı süt ve süt ürünü üretilmekte olup, her birinin içerdiği mikrobiyal komünite kendisine has olmaktadır. Bu çalışmada farklı probiyotik profillere sahip yeni laktik asit bakterisi suşları izole edilmesi amaçlanmaktadır. Çalışmadan elde edilecek mikroorganizmalar, daha sonradan yeni biyoteknolojik ürün üretilmesi için, öncü olacaktır.