Ocak
2025

Sağlık Bilimleri Akademisi:Sağlık Bilimleri Alanındaki Lisans Öğrencileri İçin Bilimsel Araştırma Proje Önerisi Yazma ve Kariyer Geliştirme Eğitimi








Sağlık Bilimleri Akademisi:

Sağlık Bilimleri Alanındaki Lisans Öğrencileri İçin Bilimsel Araştırma Proje Önerisi Yazma ve Kariyer Geliştirme Eğitimi

 

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında 9-11 Mayıs 2025 tarihlerinde teorik ve uygulamalı olarak, Acıbadem Üniversitesi B blok Derslik (B401 ve B402) ve toplantı salonlarında (B501, B504) gerçekleştirilecektir.


Etkinlik bilgileri

 

Tarih: 9-11 Mayıs 2025 (3 gün)

Eğitim Ücreti: Tübitak 2237-A programı kapsamında ücretsizdir

Kimler Katılabilir: Katılım Koşulları sekmesinde yer almaktadır

Kontenjan:24 kişi

Son Başvuru Tarihi: 9 Nisan 2024

Koordinatör: Prof. Dr. Günay Yetik Anacak

Kurs Yeri: Acıbadem Üniversitesi İçerenköy, Kayışdağı Cd. No:32-36, 34638 Ataşehir/İstanbul.

Konaklama: Manu startup house otel-yurt konseptli konaklama biriminde (https://www.manustartuphouse.com) rezervasyon yapılmıştır. Katılımcıların farklı bir yerde konaklamaları halinde kişi/gece başı 550 TL/gece tutarı fatura karşılığı ödeme yapılacaktır. Konaklama ücretleri TÜBİTAK bütçesinden karşılanacaktır.

Önemli Notlar:

1.     Tüm katılımcıların ARBİS sistemindeki kayıtları eksiksiz ve güncel olmalıdır.

2.     İstanbul dışından katılan sınırlı sayıdaki (max. 4) katılımcının yol (3150 TL’ye kadar), iaşe ve konaklama giderleri (max. 550 tl/gece) ile İstanbul’dan katılan katılımcıların iaşe giderleri, proje bütçesinden karşılanacaktır.

 

Amaç

Sağlık alanında eğitim gören lisans öğrencilerinin TÜBİTAK programlarına yönelik olarak; araştırma motivasyonlarını artırılması, proje önerisi hazırlamaya ilgilerini, araştırma projesi yazma becerilerinin geliştirilmesi ve takım çalışmalarına ilişkin beceri kazandırılması hedeflenmektedir. Ayrıca, kariyer geliştirme için olanaklar, özgeçmiş yazımı gibi konularda bilgi kazanmaları da amaçlanmıştır.


Kapsamı

Üç gün olarak planlanan eğitim etkinliğinde, sabah oturumlarında teorik seminerler, öğleden sonraki oturumlarda proje yazma atölyeleri yer alacaktır. Teorik eğitimlerde literatür tarama, makale kritik okuma, araştırma sorusu ve hipotezinin oluşturulması ve proje yazım süreçlerinde dikkat edilmesi gereken konular (başlık-anahtar kelimeler-özet-özgün değer-amaç-yöntem-yönetim- bütçe ve yaygın etki ile proje raporunun ve çıktılarının hazırlanması gibi) ve kariyer gelişimine katkıda bulunabilecek cv yazımı ve ulusal kariyer gelişme fırsatları gibi bilgiler aktarılacaktır.

Şehir içinden sınırlı sayıda olmak üzere toplam 24 öğrenci, atölyelerde 6 şar kişilik 4 gruba bölünecek ve her grupta 2 öğretim üyesinin önderliğinde proje formunun üzerinden interaktif yazım uygulamaları yapılacaktır. Gruplar oluşturulurken farklı disiplinlere göre sınıflandırılacaktır. (Farmakoloji-Farmakognozi-Farmasötik teknoloji- Moleküler biyoloji veya multidisipliner çalışma gibi). Grup çalışmaları sırasında her gruptan bir eğitmen sorumlu olacak ve eğitmenler bütün grup çalışmaları sırasında, grupların sorularını cevaplayacak ve proje konusunun belirlenmesinden, proje yazımının tamamlanmasına kadar yönlendirme yapacaktır. Eğitim boyunca TÜBİTAK 2209 programı başvuru formu üzerinden gidilerek başvuru formunda bulunan başlık-özet-özgün değer, yöntem, proje yönetimi, yaygın etki ve bütçe kısımları önce teorik sonra uygulamalı olarak anlatılacak ve her grubun proje fikirlerini netleştirdikten sonra o günkü ders konusu ile ilgili kısımları yazmaları istenecektir. Katılımcılar eğitmenlerin önderliğinde, proje önerilerini tasarlarken, dikkat edilmesi gereken konular ve eksiklikleri de tartışabilecek, nelerin yazılması ve nelerin yazılmaması gerektiği konusunda beceri sahibi olabileceklerdir. 

Böylece katılımcıların eğitmenlerin rehberlik ve denetiminde örnek proje teklifi hazırlamaları sağlanacaktır. Eğitim son günü her 4 grup yazmış oldukları projelerin sunumunu gerçekleştirip projelerini savunacak ve hem eğitmenler hem de diğer gruplar tarafından TÜBİTAK panel sistemi gibi puanlanarak, değerlendirmeler üzerinden geri bildirimler yapılacaktır.

Katılımcılar kariyer geliştirmede önemli olan cv hazırlama, tez veya rapor gibi çıktıları hazırlama konusunda da bilgi ve becerilerini geliştirebilecek aktivitelere aktif olarak katılacaklardır. Ayrıca farklı üniversitelerden, farklı yetkinliklerde uzmanlaşmış eğitmenlerle disiplinlerarası bir ortamda etkileşim ve network oluşturulmasına fırsat tanınacaktır.

Düzenleme Kurulu

Prof. Dr. Günay Yetik-Anacak (Koordinatör)

Acıbadem Üniversitesi Eczacılık Fak. Farmakoloji Abd.

Prof. Dr. Nergiz Durmuş Sütpideler

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fak. Farmakoloji Abd.

Prof. Dr. Engin Şahna

Fırat Üniversitesi Tıp Fak. Farmakoloji Abd.

Doç. Dr. Bilge Güvenç Tuna

YediTepe Üniversitesi Tıp Fak. Biyofizik Abd.

 

Eğitmen kadrosu

Prof. Dr. Günay Yetik-Anacak

Acıbadem Üniversitesi Eczacılık Fak. Farmakoloji AbD

Prof. Dr. Nergiz Durmuş Sütpideler

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fak. Farmakoloji AbD

Prof. Dr. Engin Şahna

Fırat Üniversitesi Tıp Fak. Farmakoloji AbD

Prof. Dr. Elif Sinem Bireller

Acıbadem Üniversitesi Eczacılık Fak. Farmakoloji AbD

Doç. Dr. Bilge Güvenç Tuna

YediTepe Üniversitesi Tıp Fak. Biyofizik AbD

Doç. Dr. Timur Hakan Barak

Acıbadem Üniversitesi Eczacılık Fak. Farmakognozi AbD

Doç. Dr. Gülen Melike Demirbolat

Acıbadem Üniversitesi Eczacılık Fak. Farmasötik Teknoloji AbD

Dr. Öğr. Üyesi Dilara Bayram

Acıbadem Üniversitesi Eczacılık Fak. Farmakoloji AbD

Dr. Emine Nur Özbek

Ege Üniversitesi Eczacılık Fak. Farmakoloji AbD

 

Yardımcı:

Ar. Gör. Yiğitcan Şar- Acıbadem Üniversitesi Eczacılık Fak. Farmakoloji Abd


Katılımcıların Belirlenmesi İçin Aranan Şartlar

1.     Sağlık Bilimleri (Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıp mühendisliği) öğrencisi olmak (Lisans öğreniminin bitimine bir dönem kalan öğrencilerin başvuruları kabul edilmez).

2.     Katılımcıların TÜBİTAK-Araştırmacı Bilgi Sistemi’ne (ARBİS) kayıtlı olması

3.     2237-A kapsamında desteklenen bir etkinliğe daha önce 4 kereden fazla katılmamış olması*

4.     Farklı disiplinlerden katılımcı alınması planlandığından kursa katılmak için başvuru formunda ilgilendiği disiplini ve 500 kelimeden oluşan özgün bir proje özetini içeren başvuru formunu doldurup göndermiş olmak

5.     Sınırlı sayıda şehir dışından katılım (max. 4 kursiyer) kabul edileceği için İstanbul dışından başvurular ayrı olarak değerlendirilecek ve şehir dışı katılımcılar bu başvurular arasından değerlendirme kriterlerine göre puanlanarak belirlenecektir.

6.     Etik veya disiplin cezası almamış olmak

7.     Başvuran adayların daha önce 2209-A ve 2209-B programlarına başvuru yapmış ve yaptıkları başvuruları reddedilmiş olanlara öncelik sağlanacaktır.

8.     Belirlenen kontenjandan daha fazla müracaat olması durumunda etkinliğe kabul edilecek öğrencilerin seçiminde not ortalaması, proje önerisi yazmak istediği alan, proje fikri esas alınacaktır.


Etkinlik Yeri

Acıbadem Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi B blok, İçerenköy, Ataşehir-İstanbul


Katılım

1.     Etkinliğe katılım 24 kişilik kontenjanla sınırlıdır.

2.     Etkinliğe katılmadan önce etkinliğin web sitesinde yer alan google form linki üzerinden belirtilen tarihe kadar başvuru yapılması ve başvurunun kabul edilmesi gerekmektedir.

3.     Programda da görüleceği gibi, eğitim teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.

4.     Eğitim ücretsizdir.

5.     İstanbul dışından katılan sınırlı sayıdaki (max. 4) katılımcının yol (3150 TL’ye kadar), iaşe ve konaklama giderleri (max. 550 tl/gece) ile İstanbul’dan katılan katılımcıların iaşe giderleri, proje bütçesinden karşılanacaktır.

6.     Etkinlik 3 gün devam edecek olup devam zorunluluğu vardır. %100 devam eden tüm kursiyerlere katılım sertifikası verilecektir

7.     Katılımcıların toplantıya kişisel bilgisayarları ve proje fikri ile katılmaları gerekmektedir


Başvurular, TÜBİTAK 2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği alınması durumunda bu sayfaya başvuru linki formu eklenecektir.